ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Πρόταση σχετικά με την απαγόρευση από την ΚΟΠ του "Δεν ξεχνώ" (23/13)


Η Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της και καταδικάζει την εμετική στάση της ΚΟΠ, να απαγορεύσει από το προσφυγικό σωματείο του Διγενή Μόρφου να χρησιμοποιήσει το «Δεν Ξεχνώ» στις επίσημες εμφανίσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας για την νέα χρονιά.


Μόνο οργή και βδελυγμία προκαλείται στον κυπριακό ελληνισμό που παρακολουθεί την Εθνική και ηθική αξιοπρέπεια του να εξευτελίζεται καθημερινώς. Αύτη τη φορά πρωταγωνιστές είναι κάποιοι «κύριοι» της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Στο αίτημα της προσφυγικής ομάδας της Μόρφου, του Διγενή να αγωνίζεται με το σύνθημα «Μόρφου επιστροφή - Δεν Ξεχνώ» στις φανέλες όχι μόνο αρνήθηκαν αλλά απείλησαν το σωματείο με παραπομπή στη δικαστική και πρόστιμο!

Όλως παραδόξως, οι «κύριοι» αυτοί, που θεωρούν το διακαή πόθο όλου του Ελληνισμού για επιστροφή των ξεριζωμένων στις πατρογονικές τους εστίες ως πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου, είναι οι ίδιοι που μας έχουν συνηθίσει σε επαναπροσεγγιστικές πολιτικές. Είναι αυτοί που για να ευχαριστήσουν τους εργοδότες τους προκαλούν θέλοντας ενοποίηση της Κ.Ο.Π με την τουρκοκυπριακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου!

Στη προσπάθεια αυτών, λοιπόν, αλλά και τον πολιτικών δυνάμεων να λησμονήσουμε τη γη και την ιστορία μας εμείς θα δηλώνουμε παρόντες! Τι και αν πάρουν το «Δεν ξεχνώ» από το πάνω μέρος της τηλεόρασης και από τα τετράδια των δημοτικών; Τι και αν μας πάρουν από τις φανέλες; Τι κι αν ασπρίσουν κάθε τοίχο στον οποίο αναγραφόταν με κεφαλαία γράμματα; Αυτό που σίγουρα δεν μπορούν να κάνουν είναι να το πάρουν από τις ψυχές μας! Γιατί οι ψυχές μας είναι η Κερύνεια, είναι η Αμμόχωστος, είναι η Μόρφου! Γιατί στις ψυχές μας το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» έχει γραφτεί με ανεξίτηλη μπογιά και δεν μπορεί να σβήσει! Δυστυχώς για αυτούς θα σβήσει μόνο όταν σβήσει και η ψυχή μας!

Ως Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας καταδικάζουμε την ενέργεια αυτή της Κυπριακής Ομοσπονδίας και καλούμε τον Διγενή Μόρφου όπως και κάθε άλλο σωματείο να αψηφήσει τις απειλές των εντεταλμένων και να αγωνίζεται από τούδε και στο εξής με το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ». Είναι καθήκον όλων μας να σταθούμε σκόπελος στα σχέδια όλων αυτών που θέλουν να τουρκοποιήσουν τη Κύπρο μας!


ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ!


*Ενώ αρχικά η πρόταση ήταν προς ψήφιση, στην συνέχεια η πρωτοπορία πήρε αναβολή.
**Στην επόμενη συνεδρία (8 Ιουνίου) η πρόταση μας δεν στηρίχθηκε από καμιά παράταξη και απορρίφθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.