ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Πρόταση σχετικά με την προσφυγή συμπατριωτών μας στην λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων των κατεχομένων (20/13)


Η Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας καλεί κάθε Έλληνα πρόσφυγα της Κύπρου να αποφύγει την προσφυγή στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων που συνέστησε η Τουρκία στα κατεχόμενα.


Κατανοούμε πως η εποχή που ζούμε είναι δύσκολη γεμάτη οικονομικά αδιέξοδα. Παρ΄όλα αυτά ο κάθε πρόσφυγας, ο κάθε Έλληνας της Κύπρου οφείλει να κρατήσει την εθνική του αξιοπρέπεια και να μην αφήσει τον τούρκο βάρβαρο να τον γονατίσει και να του πάρει ότι του έχει μείνει... την εθνική του υπερηφάνεια. Η Τουρκία για ακόμη μια φορά βρίσκεται ένα βήμα μπροστά και φροντίζει ώστε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την οικονομική κατάρρευση του νησιού μας.

Η Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας καταδικάζει κάθε προσφυγή στην «επιτροπή αποζημιώσεων» στα κατεχόμενα αφού η Τουρκία κατέχει παράνομα τις περιουσίες μας και όσο δεν τις εγκαταλείπουμε, ο Αττίλας είναι μετέωρος. Μέσω της επιτροπής αυτής οι πρόσφυγες ζητούν είτε κατοχύρωση της περιουσίας τους (αποκατάσταση), είτε ανταλλαγή με τ/κ στις ελεύθερες περιοχές είτε αποζημίωση λόγω απώλειας χρήσεως είτε εξαγορά της. Μέσω αυτής της κίνησης αναγνωρίζουν άμεσα το ψευδοκράτος και βοηθούν την Τουρκία στο να υλοποιήσει το στόχο της για διχοτόμηση της πατρίδας μας.

Παράλληλα ως Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας καταδικάζουμε την κυβέρνηση και γενικά την πολιτική ηγεσία του τόπου μας που δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα από την αρχή για να παροτρύνει τους πολίτες στην αποφυγή της Επιτροπής και της νομιμοποίησής της. Καμία αποζημίωση δεν είναι αρκετή για όσα έπραξε και συνεχίζει να πράττει ο Τούρκος βάρβαρος εναντίον του Ελληνισμού της Κύπρου. Κανένα χρηματικό ποσό δεν μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε τα όσα υπέφερε και συνεχίζει να υποφέρει ο λαός της Κύπρου από το 1974 μέχρι σήμερα.


Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΑΣ...Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ!!


*Η πρόταση μας πήρε αναβολή από την πρωτοπορία.
**Στην επόμενη συνεδρία (8 Ιουνίου) η πρόταση μας δεν στηρίχθηκε από καμία παράταξη και απορρίφθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.