ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Πρόταση σχετικά με το θράσος του Δημήτρη Χριστόφια (19/13)

Η Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας εκφράζει την οργή και αγανάκτηση της με όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στο νησί μας, γύρω από το όνομα του τέως προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.


Αρχικά, αναφερόμαστε στην απόφαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, μετά από αίτημα του Υπουργικού Συμβουλίου, για αγορά αυτοκινήτου αξίας 43.188 ευρώ προς τον τέως πρόεδρο. Θεωρούμε αδιανόητο, εν καιρώ κοινωνικοοικονομικής κρίσης και εξαθλίωσης ενός μεγάλου πληθυσμιακού τμήματος του λαού μας, το κράτος να προσφέρει τέτοια δώρα/υπηρεσίες αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, έστω και αν νόμιμα ο οποιοσδήποτε τέως ή νυν τα «δικαιούται».

Ειλικρινά, διερωτόμαστε εάν οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, οι νέοι πτυχιούχοι που οδηγούνται με αυξανόμενους ρυθμούς στην ανεργία, οι χαμηλόμισθοι, οι συνταξιούχοι και όσοι αδίκως έχουν επηρεαστεί από το κούρεμα των καταθέσεων, «δικαιούνται» να υφίστανται όσα βιώνουν σήμερα. Σε μια κοινωνία η οποία δεινοπαθεί από το εθνικό μέχρι το κοινωνικό και οικονομικό σκέλος, τέτοιες κινήσεις μόνο προκλητικές μπορούν να θεωρηθούν. Ιδιαίτερα, όταν σε αυτές εμπλέκονται όσοι εδώ και χρόνια διατρανώνονται τάχα υπέρ της εργατικής τάξης, των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Παράλληλα, οφείλει να γίνει λόγος και για το περιβόητο Ταμείο Αλληλεγγύης που συστάθηκε επί κυβέρνησης Χριστόφια και τυχαία (!) μόλις δυο μήνες πριν τον τερματισμό της θητείας του και τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, εκτοξεύτηκαν από το Προεδρικό επιταγές αξίας 500.000 ευρώ και άνω. Μάλιστα, πρέπει να γινει αναφορά και στο γεγονός ότι η Γενική Ελέγκτρια της Δημοκρατίας είχε πλήρη άγνοια για την λειτουργία του εν λόγω ταμείου.

Είναι πράγματι ολοφάνερο ότι οι επιταγές αυτές μοιράστηκαν σε εκατοντάδες πολίτες τις παραμονές των προεδρικών εκλογών. Εντούτοις, έστω και αν δόθηκαν σε δυσπραγούντες συμπολίτες μας, που κάτι τέτοιο σαφώς και δεν έχει δικαιολογηθεί, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι αυτοί ανακαλύφθηκαν μερικές μόνο ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση.


Ως Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας ξεκαθαρίζουμε ότι τέτοιες ενέργειες που αφορούν εξαγορές ψήφων και διαστρεβλώσεις συνειδήσεων έρχονται σε σύγκρουση με τη νομιμότητα και την ηθική αξιοπρέπεια του κοινωνικού συνόλου. Αναμένουμε, λοιπόν, έστω και εκ των υστέρων, η Βουλή να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να εξετάσει την υπόθεση και επιτέλους οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.


*Η πρωτοπορία πήρε αναβολή στην πρόταση
**Στην επόμενη συνεδρία (8 Ιουνίου) η πρόταση δεν στηρίχθηκε από καμία παράταξη και απορρίφθηκε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.